Ukemeny – uke 40/2020

Ukemeny uke 40 - 2020

Da var det søndag og det er på tide å tenke på middager for neste uke. Uke 40 betyr høstferie for mange, mens andre må smøre seg med litt mer tålmodighet før de skal ha noen dager fri. Høstferie eller ei, her er ukemenyen for uke 40. Håper den kan være til inspirasjon!

MANDAG – Linsegryte med kokosmelk og blomkål
TIRSDAG – Stekt kveite med mangosalat
ONSDAG – Kylling med pasta og pesto
TORSDAG – Torsk i form
FREDAG – Biff stroganoff
LØRDAG – Pappas elggryte
SØNDAG – Småsteik (sosekjøttt)
UKENS BAKST – Grove rundstykker
UKENS KAKE – Gulrotkake

Ukemenyen kort fortalt

Uken starter med en linsegryte med kokosmelk og blomkål. Dette er ukens kjøttfrie alibi, og jeg har allerede fått mye skryt for denne oppskriften. Et tips jeg har lest er at dersom du har mye ingefær igjen, så kan du skrelle den og fryse den ned hel. da er det også enkelt å raspe den senere (mens den er frossen). Til linsegryten serverte jeg chapati (roti), som er et enkelt indisk hverdagsbrød som ikke krever heving. På tirsdag står en kveiteoppskrift for tur. Denne serveres med en fruktig mangosalat, og også dette er en rett flere har gitt kudos for. Deretter følger en oppskrift på kylling med pasta og pesto. Lager du basilikumpestoen selv kan du gjerne holde igjen på noen av basilkumsbladene, de trenger du nemlig når du skal servere torsk i form. Aldri før har en fiskerett (særlig torsk) blitt så godt lest og fått så mye skryt av dere lesere.

På fredagsmenyen står det biff stroganoff, her kommer også rester av creme fraiche godt med. Siden det er september og elgjakten er i gang så tenkte jeg det måtte være perfekt å dele oppskriften på pappas elggryte. Denne gryten altså! Finnes ingen bedre gryte når man bare skal lage noe skikkelig godt! Hele uken avsluttes med en middag jeg har vokst opp med, småsteik, eller sosekjøtt om du vil. Utover middagene så har jeg også sneket inn en oppskrift på en saftig gulrotkake i menyen. Mange av dere kan bekrefte at den er god, for jeg har de siste ukene fått mange gode tilbakemeldinger fra dere. I tillegg har jeg også tatt med en oppskrift på grove rundstykker, tenkte det kunne være fint å lage dersom du har høstferie.

Linsegryte med roti
Linsegryte
Kveite med mangosalat
Kveite med mangosalat
Kylling med pasta og pesto
Kylling med pasta og pesto
Kremet torskeform
Kremet torskeform
Biff stroganoff med potetmos
Biff stroganoff
Pappas elggryte
Pappas elggryte
Småsteik (sosekjøtt)
Småsteik (sosekjøtt)
Grove rundstykker
Grove rundstykker
Saftig gulrotkake
Saftig gulrotkake

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*