Ukemeny uke 43/2022

Ny lørdag og en ny ukemeny er klar på boggen. Som alltid er menyen satt opp med ulike typer kjøtt, fisk og kjøttfritt. Denne uken ønsker jeg å dra frem to retter: torsk i form og kyllingkjøttbollene i soppsaus. Torskeretten fordi jeg stadig får tilbakemeldinger fra lesere som blir positivt overrasket over denne retten, og kyllingkjøttbollene fordi jeg synes den er ganske så digg.

Mandag: Tomat- og paprikasuppe
Tirsdag: Curry med strimlet svin
Onsdag: Torsk i form
Torsdag: Enkel chili con carne
Fredag: Studentlasagne
Lørdag: Kyllingkjøttboller i soppsaus
Søndag: Kokt kveite i sandefjordsmør
Ukens suppe: Brød med linfrø, solsikke og havregryn
Ukens dessert: Budapestrull

Med stigende priser så tenkte jeg også denne uken å komme med noen tips til hvordan du kan gjøre disse oppskriftene rimeligere. Husk at dette vil kunne påvirke smaksbildet noe, men håper det kan være til inspirasjon for noen.

Gjør denne middagsmenyen noe rimeligere

  • Tomat- og paprikasuppen
    • Bruk vanlige tomater, og erstatt halvparten av tomatene med hermetiske.
    • Spisspaprika kan erstattes med vanlig rød paprika.
    • Sløyf frisk basilikum ved servering.
    • Bruk chilikrydder istedenfor frisk chili.
  • Curry med strimlet svin
    • Erstatt karripastaen med gul karri, chilipulver, bittelitt spisskummen (obs! smaken vil ikke bli den samme)
    • Erstatt fiskesausen med soyasaus utvannet i litt vann (obs! Vil gi en annen smak)
  • Torsk i form
    • Spisspaprika kan erstattes med vanlig rød paprika.
    • Sløyf frisk basilikum.
  • Chili con carne
    • Bruk kjøttdeig istedenfor karbonadedeig. Du kan også bruke kjøttdeig av svin.
    • Bruk chilikrydder istedenfor frisk chili.
  • Kyllingkjøttboller i soppsaus:
    • Sløyf parmesan
  • Kokt kveite i sandefjordsmør:
    • Erstatt kveiten med torsk
Tomat- og paprikasuppe med et dryss gresskarjerner
Tomat- og paprikasuppe
Curry med strimlet svin
Curry med strimlet svin
Kremet torskeform
Torsk i form
Enkel chili con carne
Enkel chili con carne
Enkel og billig lasagne
Studentlasagne
Kyllingkjøttboller i soppsaus
Kyllingkjøttboller i soppsaus
Kokt kveite
Kokt kveite med sandefjordsmør
Grovbrød med solsikke, linfrø og havre
Brød med solsikke, linfrø og havre
Budapestrull med blåbær og bringebær
Budapestrull

4 Kommentarer

  1. Siden du gjorde meg oppmerksom at det var brøddag sist søndag, heiv jeg meg rundt og laga brødet du delte samme dag, namnam,

  2. Mona Ljungquist

    Her er det mye smaskens. Takk for fin side med inspirasjon og gode råd!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*