Vi nærmer oss jul, og dette setter naturlig nok sitt preg på ukemenyen for den kommende uken. Jeg har nemlig vokst opp med faste mattradisjoner knyttet til jul, og dette kommer også til syne i ukemenyen.
Jeg vil si at første tradisjon allerede starter på lillejulaften. Så lenge jeg kan huske, har vi spist lutefisk. Det var nok baconet som var høydepunktet de første årene, men for hvert år har jeg satt mer og mer pris på denne retten. På julaften er det pinnekjøttet som står på middagsmenyen. Takk og lov for at samboeren også har vokst opp med pinnekjøtt 😉 Det blir mye mat i julen, og da er det litt godt med fisk oppi alt sammen. På første juledag har vi derfor pleid å spise kald kokt laks med druesalat.
Også på dessertfronten har vi noen faste innslag, som både karamellpudding og riskrem, og en rekke andre kaker og annet godt.
Her er mitt forslag til ukemenyen for den kommende uken:
Mandag: Tortellinigryte
Tirsdag: Chili con pollo
Onsdag: Tacowraps med hvitløksdressing
Torsdag: Kyllingstroganoff
Lillejulaften: Lutefisk
Julaften: Pinnekjøtt
1. juledag: Kald laks med druesalat
Julens dessert 1: Karamellpudding
Julens dessert 2: Riskrem med jordbærsaus
TAKK FOR FINE OPPSKRIFTER..
Bakte nydelige serinakaker og julekaker igår. OPPSKIFTENE DINE ER LETTE Å FØLGE OG SMAKER ALLTID BRA
Tusen takk, det er utrolig hyggelig å lese ☺️ Ha en riktig fin førjulstid 🎄
2023 skal bli året hvor mange av disse herlige oppskriftene skal følges😋🥰
Herlig, for et nyttårsforsett 🤩