I ukemenyen for den kommende uken har jeg som vanlig fått plass til mye variert, med både ulike typer kjøtt, fugl, fisk og vegetar. Dette er alltid noe jeg fokuserer på i ukemenyene mine, og at det er en variasjon i type retter (supper, gryter, ovnsretter). Nå er jo skreien i sesong så derfor håper jeg at du spesielt har lyst til å teste ut ukens torskerett med soyasmør, den er nydelig god. Ellers finner du også mange andre populære retter i ukens meny, håper det derfor frister ut å teste ut flere av oppskriftene.
Matprisene har gått mye opp de siste årene. Selv om mange av middagene i denne menyen i utgangspunkt er rimelige, så har jeg også nederst på siden lagt ved noen tips til hvordan du kan gjøre de ulike middagene noe rimeligere.
Blir du inspirert av ukemenyer? I kokeboken min, Mat du blir glad av, har jeg satt sammen flere varierte ukemenyer som jeg håper kan være til glede for mange. I boken er det særlig de kjappe hverdagsmiddagene som har fått fokus, og nesten alle oppskriftene kan lages på under halvtimen. Du kan lese mer om boken og kjøpe den på nett både hos Frisk Forlag, Ark, Norli mm, og i de fleste fysiske bokhandlere.
Mandag: Gulrotsuppe med krydderstekte kikerter
Tirsdag: Torsk med soyasmør, ertepuré og spekeskinke
Onsdag: Kyllingsuppe med kokos, ingefær og chili
Torsdag: Pasta med biff i fløtesaus
Fredag: Pizza med chorizo
Lørdag: Lasagne på budsjett
Søndag: Cajun laks med mango- og avokadosalsa
Til valentines: After eight sjokolademousse
Til fastelavn: Fastelavnsboller med krem og syltetøy
Tips til å gjøre denne ukemenyen litt rimeligere
- Torsk med soyasmør:
- Velg sei istedenfor torsk.
- Bruk tørket persille istedenfor frisk
- Kyllingsuppe:
- Vanlig rød paprika er rimeligere enn spisspaprika.
- Bruk tørkede urter istedenfor friske
- Pasta med biff i fløtesaus
- Erstatt storfekjøtt med svinekjøtt
- Cajun laks
- Både mango og avokado kan være dyrt. Hva med å lage en salat med eple, agurk og vårløk?