Ukesmeny med fokus på rotgrønnsaker

Ukesmeny med fokus på rotgrønnsaker

Oktober og det er fortsatt høysesong for rotgrønnsaker. Den forrige ukesmenyen jeg publiserte for en måned siden var en kjempesuksess, ja faktisk det mest leste innlegget/oppskriften blant de jeg publiserte i september (gå til forrige ukesmeny). I tillegg fikk jeg veldig mye positiv feedback på temaet, nemlig gjenbruk av råvarer. Dette har jeg også tenkt å fokusere på i denne ukesmenyen, det betyr at dersom jeg foreslår en oppskrift med gulrot på mandag, så er det stor sjans for at det blir flere oppskrifter med denne råvaren utover uken. På den måten får man utnyttet råvarene mest mulig, og unngår å kaste mye mat som burde vært spist.

For noen uker siden spurte jeg på Instagram om tips til råvarer som følgerne mine syntes var vanskelig å bruke opp. Jeg fikk mange gode svar og det var særlig rotgrønnsakene som gikk igjen (gulrot spesielt). Disse innspillene har jeg hatt i bakhodet når jeg nå setter opp min 2. ukesmeny, så håper den faller i smak.

 

Middagsuken

MANDAG – Gulrotsuppe med torsk, chili og ingefær

Start uken med en enkel og god gulrotsupe med torsk, chili og ingefær. Denne suppen har jeg laget ved flere anledninger enten på hverdager eller når vi har middagsbesøk. Perfekt nå når det går mot kaldere dager.

Gulrotsuppe med torsk og spekeskinke

 

TIRSDAG – Indrefilet av svin med appelsinsaus

Indrefilet av svin er en enkel og mager middagsrett som nærmest lager seg selv i ovnen. Her får du også brukt  siste rest av fenikkelen fra mandagens middagstips, så slipper du å ha dårlig samvittighet for at den blir liggende i grønnsaksskuffen.

Indrefilet av svin med appelsinsaus

 

ONSDAG – Pasta med kylling og soltørkede tomater

Prøv en kremet pastasalat med kylling og soltørkede tomater. En av mine favoritt-pastasalater på bloggen. Restene av både fløte og spinat  kommer godt med senere utover uken, så for alle del ikke kast noen av disse restene.

Pasta med kylling og soltørkede tomater

 

TORSDAG – Halvgrove pannekaker

Pannekaker er populært hos store og små, enten det er til middag eller frokost. Erstatt litt av melet med sammalt hvete, det både metter mer og er litt bedre for deg.

Halvgrov pannekake

 

FREDAG – Vegetarpizza med ekstra smakfull tomatsaus

Helgepizzaen kan varieres i det uendelige og kan lett gjøres vegetarvennlig. Denne pizzasausen er laget av soltørkede tomater, som tilfører pizzaen såpass mye smak at du ikke behøver å være redd for at den skal bli smakløs selv om du ikke topper med kjøtt.

Vegetarpizza med pizzasaus av soltørkede tomater

 

LØRDAG – Pappas elggryte

Hva er vel bedre høstmat enn en fyldig og god viltgryte? Inviter noen venner over på middag og server en hjemmelaget elggryte. Her kommer også siste rest av fløte godt med.

Pappas elggryte

 

SØNDAG –Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon er en fransk klassiker og en av høstens favoritter. Har du noen rester rødvin fra lørdagens sosialiteter kommer de godt med i denne retten. Ellers får du bruk for siste rett av selleriroten fra lørdagens elggryte, og dersom du har noen andre grønnsaker liggende så kan det tenkes at de også passer godt i gryten.

Boeuf Bourguignon

 

LUNSJTIPSET – Smørgrøt (fløyelsgrøt)

Smørgrøt er en rett som vekker gode minner fra barndommen. Grøten er enkel å lage og rett som det er så lager jeg smørgrøt, enten med hvetemel eller en variant med havremel.

Smørgrøt (fløyelsgrøt)

 

UKENS SMARTE – Basilikumpesto

Du har kanskje litt basilikum igjen etter fredagens pizza. Halvér denne oppskriften og lag en deilig basilkumspesto. Pestoen er ypperlig å ha for hånden enten i pastaretter, på fisk, til marinering, på pizza eller på brødskiven. Om du ikke får brukt den i løpet av de neste par dagene kan du fryse den ned og ta den opp når du er på jakt etter en lettvint middag.

Basilikumspesto

 

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*