Hjem » tradisjonsmat

Stikkord: tradisjonsmat

Småsteik, kjøttkaker, fiskekaker og kleppsuppe. På denne siden finner du en rekke tradisjonsoppskrifter som du kanskje har vokst opp med.

Elghakk med fløte og rødvin

Elghakk med fløte og rødvin

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel

Elghakk er en tradisjonsrik middagsrett i mange distrikter, hvor det er stor tilgang på elgkjøtt. Retten tilberedes på mange ulike måter, avhengig av hvor i landet man befinner seg, men […]

Salt torsk med gulrotstuing og bacon

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Lages på: Mer enn 6 timer Nivå: Middels

Som du kanskje har fått med deg så har jeg vokst opp på en øy på Helgelandskysten, i Nordland. Der vokste jeg opp i svært trygge omgivelser, hvor alle kjenner […]

Riskrem

Riskrem med jordbærsaus

Riskrem hører julen til, og med hjemmelaget jordbærsaus blir den ekstra god. Hjemme har jeg vokst opp med noen mandeldråper i riskremen, som etter min mening setter en ekstra god […]

Ribbe med svor

Ribbe

Lages på: 2-3 døgn Nivå: Middels

Ribbe er den kanskje mest vanlige julematen, fulgt av blant annet pinnekjøtt, lutefisk og juletorsk. Går man for en klassisk ribbe er det ikke uvanlig å servere den med tilbehør […]

Lammefrikassé

Lammefrikassé

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på en god gammeldags lammefrikassé. Dette er en skikkelig tradisjonsrett som er enkel å lage. Retten krever litt tålmodighet mens lammekjøttet koker […]

Kjøttpudding med brunsaus

Kjøttpudding

Lages på: 1 Timer, 15 Minutter Nivå: Middels

Kjøttpudding er en middagsrett laget av kjøttfarse, og er en tradisjonsrett for mange. Kjøttdeig eller annen farse blandes sammen med krydder, grønnsaker, egg, melk og brødrasp, før den så stekes […]