Stikkord: tradisjonsmat

Hønsefrikassé

For et par helger siden ble det servert en skikkelig 80-tallsklassiker, nemlig hønsefrikassé. Selv om jeg ikke har noen har noen spesielle minner av å...

Skrei med hvitsaus, gulrot og ertepuré

I perioden januar-april er skreien i sesong og dette må så klart utnyttes på kjøkkenet. Nok en gang har jeg laget en enkel og tradisjonsrik...

Saftsuppe (sagogrynsuppe)

Saftsuppe (også kjent som sagogrynsuppe og søtsuppe) er nok en  av disse tradisjonsrettene jeg har voks opp med. Hjemme var det suppen over alle supper,...

Tradisjonell fårikål

Fårikål er en rett de fleste nordmenn har et forhold til og er kanskje en av de mest særnorske matrettene vi har. Faktisk ble fårikål...

Enkel lapskaus

Hvorfor i alle dager lager jeg ikke lapskaus oftere? Det var spørsmålet jeg stilte meg selv da jeg spiste dette her om dagen, og også...

Plukkfisk med makaroni

En gang iblant er det godt med skikkelig tradisjonsmat, og denne gangen var det plukkfisk som stod på middagsmenyen. Det er mange år siden jeg...

Småsteik (sosekjøtt)

Med en samboer fra Vestlandet og meg selv med opphav fra Nord-Norge så blir det fort noen diskusjoner om navnene på maten som blir servert,...

Kjelost (kalvedans) – Tradisjonsrett fra barndommen

I dag deler jeg en oppskrift på nok en rett som vekker frem minner fra barndommen, nemlig en skikkelig tradisjonsrett vi hjemmer kaller for kjelost....

Kleppsuppe (kleppmelk)

I helgen laget jeg noe jeg ikke kan huske sist jeg smakte, nemlig kleppsuppe (eller kleppmelk om du vil). Som barn fikk vi servert dette...

Hjemmelaget rømmegrøt

Jeg kan ikke huske sist jeg spiste hjemmelaget rømmegrøt, men jeg vet at det er alt for mange år siden sist. Forrige helg dro den lille...

Smørgrøt (Fløyelsgrøt)

Smørgrøt, eller fløyelsgrøt om du vil, er en av flere retter som vekker gode minner fra barndommen. Jeg kan ikke huske at vi pleide å...