Som du kanskje har fått med deg så har jeg vokst opp på en øy på Helgelandskysten, i Nordland. Der vokste jeg opp i svært trygge omgivelser, hvor alle kjenner […]
Stikkord: tradisjonsmat
Riskrem med jordbærsaus
0 kommentarerRiskrem hører julen til, og med hjemmelaget jordbærsaus blir den ekstra god. Hjemme har jeg vokst opp med noen mandeldråper i riskremen, som etter min mening setter en ekstra god […]
Ribbe
Lages på: 2-3 døgn Nivå: Middels 0 kommentarerRibbe er den kanskje mest vanlige julematen, fulgt av blant annet pinnekjøtt, lutefisk og juletorsk. Går man for en klassisk ribbe er det ikke uvanlig å servere den med tilbehør […]
Lammefrikassé
0 kommentarerI dag tenkte jeg å dele en oppskrift på en god gammeldags lammefrikassé. Dette er en skikkelig tradisjonsrett som er enkel å lage. Retten krever litt tålmodighet mens lammekjøttet koker […]
Kjøttpudding
Lages på: 1 Timer, 15 Minutter Nivå: Middels 0 kommentarerKjøttpudding er en middagsrett laget av kjøttfarse, og er en tradisjonsrett for mange. Kjøttdeig eller annen farse blandes sammen med krydder, grønnsaker, egg, melk og brødrasp, før den så stekes […]
Lapskaus med karbonadedeig og chorizo
0 kommentarerLapskaus med karbonadedeig og chorizo er en kjapp og enkel middagsrett som lages på under halvtimen. Det er også en kjempefin anledning til å kvitte seg med litt slappe grønnsaker […]