Hjem » tapas

Stikkord: tapas

Tapas er perfekt når du skal ha mange gjester, og man kan lage noe for enhver smak. Her finner du en rekke oppskrifter på tapasretter.

Djevelegg

Djevelegg

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel

Djevelegg er fylte egg, som egner seg godt enten det er til koldtbordet, tapasbordet, frokostbordet eller som en liten siderett. Rettens opphav går visstnok tilbake til det gamle Roma, hvor […]

Spanske kjøttboller

Spanske kjøttboller

Lages på: 1 time Nivå: Middels

Spanske kjøttboller (albondigas) er en nærmest selvfølge når man skal servere tapas. Disse kjøttbollene er både saftige og smakfulle, og er også svært allsidig. Derfor lager jeg gjerne en ekstra […]

Sommerlig spekefat med mozzarella og jordbær

Sommerlig spekefat med mozzarella og jordbær

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel

Lag et sommerlig spekefat denne sommeren! På dette fatet har jeg blandet ulike spekeskinker og -pølser, fenalår, jordbær, basilikum og mozzarella. Utrolig lettvint spekefat, som enten kan serveres som en […]

Enkel aïoli

Enkel aïoli

Lages på: 10 minutter Nivå: Middels

Aïoli er et selvskrevent tilbehør på tapasbordet, og en av favorittene mine er å spise det sammen med saltbakte tapaspoteter eller på nystekt brød. Det var sistnevnte jeg gjorde forrige […]

Fylt sjampinjong med spekeskinke

Fylte sjampinjonger

Lages på: 35 minutter Nivå: Middels

I forrige uke var jeg på tur med jobben, og da jeg ble spurt om å være kokk så måtte jeg så klart takke ja til utfordringen. Etter mye frem […]

Albondigas – Spanske kjøttboller

Albondigas – Spanske kjøttboller

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Middels

Disse spanske kjøttbollene kan fint lages kjappere enn tiden jeg har oppgitt i oppskriften, men for å få et ekstra saftig og godt resultat forhastet jeg meg ikke. Du kan […]

forrett med melon og spekeskinke

Melon og spekeskinke

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel

Melon og skinke utgjør sammen en svært god smakskombinasjon og krever nesten ingen forberedelser. Retten er et flott innslag på tapasbordet, passer som forrett eller som et lite mellommåltid en varm sommerdag. […]

Lefserull med laks og kremost

Lefserull med laks og kremost

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel

Lefserull med laks og kremost er et perfekt serveringstips dersom du har planer om å samle noen venner i helgen. Rulladen er svært enkel å lage og er perfekt til koldtbordet, tapas […]

Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus pleier å være populært både hos den eldre og yngre garde. Kan jeg ikke huske at vi hadde noen tradisjoner på akkurat kjøttboller, men denne oppskriften ble […]