Kylling adobo

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Kylling abodo

Kylling adobo er en tradisjonell filippinsk rett, og har av mange (helt uoffisielt) blitt ansett å være nasjonalretten. Filippinsk adobo er slett ikke vanskelig å lage, og det hjelper så klart at oppskriften heller ikke inneholder noen fremmede ingredienser.

Men det er ikke bare i det filippinske kjøkken man snakker om adobo, også i det meksikanske og karibiske kjøkken blir dette nevnt. I det filippinske kjøkken blir kjøttet marinert i en blanding soyasaus, eddik, hele pepperkorn og laurbærblad. Deretter blir kjøttet kokt i den samme marinaden til kjøttet er mørt, og smakene virkelig har fått satt seg. På spansk kommer navnet adobo fra ordet “abodar”, som betyr marinade. I motsetning til den filippinske varianten, så marineres gjerne kjøttet sammen med oregano og rød paprika. I det karibiske kjøkken snakker man ofte om adobo som en type kryddermix som gnis utover kjøttet før det tilberedes. Det finnes både tørre og våte varianter av kryddermiksen, men den mest kjente versjonen er en dry rub av hvitløkskrydder, løkpulver, oregano, salt, pepper og iblant tørket sitrus.

Glad i asiatisk? Her er noen andre asiatiske kyllingretter:

Kylling adobo

4.4 fra 64 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: FilippinskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

30

minutter
Marinering

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Kylling og marinade
  • 600 gram lårfilet av kylling

  • 3 små fedd hvitløk

  • 1 dl soyasaus

  • 1/2 dl eddik

  • 2 stk laurbærblad

  • Til koking/steking
  • 2 ss olje til steking

  • 1 gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 3 dl vann

  • 2 ss brun sukker

  • 1/2 ss hele sorte pepper

  • 2 stk gulrøtter

  • Til servering
  • 4 stk Vårløk

  • Ris

Fremgangsmåte

  • Start med å marinere kyllingen. Rens og finhakk hvitløken. Bland sammen kyllinglår, hvitløk, soyasaus, eddik og laurbærblad i en bolle. Sett kyllingen kjølig og la den marinere i minimum 20 minutter, men gjerne over natten om du kan.
  • Varm opp en stekepanne med en klunk olje. Ta kyllingen ut av marinaden og stek den kjapt i pannen. Behold resten av marinaden til senere. Stek kyllingen rundt ett minutt på hver side. Det er ikke nødvendig at kyllingen er gjennomstekt. Legg kyllingen til side.
  • Rens og kutt opp løk og hvitløk i smått. Surr løken i olje i et par minutter. Tilsett hvitløken det siste minuttet. Ha i resten av marinaden, vann, brun sukker og sort pepper. Kok opp og skru ned til medium varme. La koke i 5 minutter.
  • Skrell gulrøttene og del den opp i staver.
  • Tilsett kyllingen og gulrøttene, og la det hele småkoke i 20-25 minutter. Etter cirka 15 minutter kan du snu kyllingen. La sausen koke ned til den blir tykk og sticky. Er det fortsatt mye væske etter 25 minutter kan du ta kyllingen ut av pannen, og kok sausen videre. Ha den tilbake i pannen etterpå.
  • Kok risen mens kyllingen koker.
  • Bland kyllingen godt med sausen og server den sammen med ris. Vel bekomme!

Notater

  • Jeg anbefaler å bruke lårfilet foran kyllingfilet. Ikke bare er det mye mer smak på lårfiletene, men også fettet spiller en viktig rolle i retten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Én kommentar

  1. Åge Toppe

    Hei, har laget denne, men man bruker Ananas i retten. Ikke sukker som står der. Bruk søet i boksen, samt ananasen. Smaker mye bedre enn brunt sukker.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*