
Kylling adobo er en tradisjonell filippinsk rett, og har av mange (helt uoffisielt) blitt ansett å være nasjonalretten. Filippinsk adobo er slett ikke vanskelig å lage, og det hjelper så klart at oppskriften heller ikke inneholder noen fremmede ingredienser.
Men det er ikke bare i det filippinske kjøkken man snakker om adobo, også i det meksikanske og karibiske kjøkken blir dette nevnt. I det filippinske kjøkken blir kjøttet marinert i en blanding soyasaus, eddik, hele pepperkorn og laurbærblad. Deretter blir kjøttet kokt i den samme marinaden til kjøttet er mørt, og smakene virkelig har fått satt seg. På spansk kommer navnet adobo fra ordet “abodar”, som betyr marinade. I motsetning til den filippinske varianten, så marineres gjerne kjøttet sammen med oregano og rød paprika. I det karibiske kjøkken snakker man ofte om adobo som en type kryddermix som gnis utover kjøttet før det tilberedes. Det finnes både tørre og våte varianter av kryddermiksen, men den mest kjente versjonen er en dry rub av hvitløkskrydder, løkpulver, oregano, salt, pepper og iblant tørket sitrus.
Glad i asiatisk? Her er noen andre asiatiske kyllingretter:
Hei, har laget denne, men man bruker Ananas i retten. Ikke sukker som står der. Bruk søet i boksen, samt ananasen. Smaker mye bedre enn brunt sukker.