Toskansk kylling i kremet parmesansaus

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Toskansk kylling i parmesansaus

Forleden dag laget serverte jeg Toskansk kylling i kremet parmesansaus, og jeg må bare si at dette var utrolig godt! Og skal jeg tolke på engasjement på Instagram så er det ikke tvil om at dere ønsker en oppskrift.

Til oppskriften brukte jeg min egen oppskrift på italienske krydderblanding, den kan blandes sammen på toppen 5 minutter. Har du ikke de krydrene som skal til, så kan også noen utelates. Kanskje har du allerede en ferdig italiensk kryddermix stående i kjøkkenskapet? Ikke sikkert det er de samme krydderne, men det går nok helt fint.

Har du lyst til å diske opp med noe utrolig digg i helgen, eller hvilken som helst annen dag, må du teste ut toskansk kylling i kremet parmesansaus. Denne oppskriften finner du også i den nyeste kokeboken min, Mat du blir glad av. En perfekt kokebok for deg som ønsker kjappe, enkle og gode middagstips.

Toskansk kylling i kremet parmesansaus

4.3 fra 233 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steke- og koketid

20

minutter
Totalt

30

minutter

Toskansk kylling i kremet parmesansaus er en kjapp og enkel kyllingrett proppfull av nydelige smaker.

Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfileter

  • 1 ss italiensk krydderblanding

  • Salt og pepper

  • 3 ss hvetemel

  • 3 ss revet parmesan

  • Smør til steking

  • Saus
  • 50 gram smør

  • 3 fedd hvitløk

  • 1 glass (85 gram avrent vekt) soltørkede tomater

  • 1,5 ss hvetemel

  • 1 dl kremfløte

  • 2 dl kyllingkraft eller -buljong

  • 1 ts italiensk krydderblanding

  • 1 dl revet parmesan

  • 2 never spinat

  • Tilbehør
  • Pasta

  • Salat

Fremgangsmåte

  • Start med å krydre kyllingfiletene med italiensk krydderblanding, salt og pepper.
  • Bland sammen revet parmesan og hvetemel i en skål, og vend kyllingfiletene i melblandingen. Ta gjerne vare på melblandingen, siden du senere trenger mel til å lage jevning.
  • Stek kyllingen i en god dæsj smør i en varm stekepanne. Beregn 4-5 minutter på hver side, og sett den så til side på et fat.
  • Mens kyllingen steker kan du gjøre forberedelser til sausen. Finhakk hvitløken og kutt de soltørkede tomatene opp i strimler eller terninger. Riv også parmesanen fint på et rivjern, og kutt opp spinaten.
  • Surr hvitløken og de soltørkede tomatene i smør i stekepannen, beregn et par minutter. Er det brente rester etter å ha stekt kyllingen bør du skylle den først.
  • Bland så inn 1,5 ss av den blandingen du vendte kyllingen i. Om du ikke tok vare på den kan du også bare tilsette hvetemel. Tilsett kyllingkraft/-buljong, kremfløte og italiensk krydderblanding og kok opp.
  • Ha så i revet parmesan og spinat. Legg kyllingfileten i sausen og la den trekke på lav varme i 5-10 minutter. Kok pasta i mellomtiden, og gjør eventuelt klart en salat. Server og nyt en hjemmelaget Tuscan kylling i parmesansaus, sammen med pasta og en enkel salat.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

31 Kommentarer

  1. Den ble forsøkt her i kveld, nyyyydelig var det. Nå mett og god🥰 laget med 2 kyllingfileter siden vi er to, saus vidunderlig

  2. Annette Smith

    Supergodt! Nydelig middag og fantastisk god saus som passer like bra til fest;)

    • Finn E. K.

      Hei! Jeg slet veldig med denne oppskriften. Brukte ferske kyllinglår riktignok. For det første fordi verken krydderblanding eller mel/parmesan fester seg til kyllingstykkene uten videre, smør de evt inn m olje først. Dernest: sausen ble helt utrolig tjukk. Trengs ikke mere mel etter å ha vendt kyllingen. Måtte triple mengde kraft/fløte. Og så er det feil å bruke ost i en jevning. Det klumper seg.

      • Rolf-Anders Vollan

        Hei,
        Vet ikke hva som har skjedd her. Fulgte oppskriften senest for noen uker siden, med stort hell 🙂

  3. Veldig godt!! Både små og store likte denne! Stekte noen champignon jeg hadde sammen med kyllingen, og hadde i sausen.

    • Rolf-Anders Vollan

      Så bra 🙂 Og tips om sopp var slettes ikke så dumt 🙂

      • Annette Slettvold

        Hei, hvilken type pasta bruker du?

        • Rolf-Anders Vollan

          Hei, du kan bruke den du foretrekker. Jeg husker ikke hvilken type jeg brukte, men sannsynligvis pasta penne eller tagliatelle kan jeg tenke meg. Pasta penne holder jo mer på sausen, så det var muligens den 🙂

  4. Fantastisk god rett!

  5. Kristine Ervik-Kristiansen

    Fikk servert dette av min søster, og det både luktet og smakte himmelsk! Innertier både for barn og voksne, og skal serveres til middagsgjester her i huset også! 😋

  6. Maria Kristine

    Lagde denne i dag og altså, wow!! Mamma er ikke glad i pasta, hun ELSKET den, min kjære sa det var det beste han har smakt noen gang og stefar synes det var den beste pastaretten han har smakt 🙏🏻 For en fulltreffer 😍

  7. Emilie Høivik

    Heisann, skal til å lage denne retten, men på glasset med soltørket tomat står det nettovekt på 280g og drenert vekt 180g. Hva tar oppskriften utgangspunkt i? 😄

    • Rolf-Anders Vollan

      Beklager, fikk ikke svart deg før nå. Det skal være 85 gram i avrent/drenert vekt 🙂 Sikkert litt sent ute, men håper den smakte 🙂

  8. Helt fantastisk god middagsopplevelse, så smakfull og kyllingen ble saftig og god. Anbefales!

  9. Hei,
    Denne ser nyyyydelig ut!! Jeg har veldig lyst til å servere retten i et selskap, men den må da lages glutenfri.. Ville du erstattet hvetemelet med glutenfritt mel (isåfall hva slags?) eller droppet mel helt?
    Vennlig hilsen Ida

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Ida,
      Takk for det 🙂 Jeg har hørt at rismel og jyttemel blå egner seg til panering for til å tykne sauser 🙂 Ville testet det 🙂

  10. Hei, ser ut som du har brukt basilikum og ikke spinat, eller er det bare toppet med basilikum? 🙂

  11. Marianne Vestre Grønseth

    Har laget denne retten flere ganger, og den er alltid en suksess. Skal ha den til middag i dag, og vi gleder oss

  12. Denne var fantastisk nydelig! Kommer garantert til å bli laget flere ganger😊

  13. Hei! Tenker å lage denne retten i ovnen til 8 personer.
    Har du tips, for å lykkes?

    • Rolf-Anders Vollan

      Jeg ville stekt filetene i en stekepanne og lagt de over i en ildfastform. Deretter ville jeg laget ferdig sausen og helt den over filetene i ildfastformen. La ovnssteke i ovnen på 140 grader til kyllingen er ferdig. Server og nyt 🙂

  14. Marianne

    Denne har jeg laget flere ganger, og vet den er god. Nå har jeg tenkt å ha den med gjester på lørdag, og lurer på om du har forslag til en forrett og dessert. Vet jo at denne er mektige seg selv, så trenger ikke være noe veldig avansert tenker jeg.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*