Ukemeny til høstferien

Det er høstferie flere steder rundt omkring i vårt langstrakte land, og mange av dere har kanskje lyst på litt ekstra middagsinspirasjon. I denne ukemenyen har jeg satt sammen oppskrifter jeg synes passer ekstra godt i høstferien. Du vil se at det er ekstra mange gryter, middagsretter med høstens råvarer, og oppskrifter som bare skal nytes. Følge ukemenyen fra dag til dag, eller lag den retten du synes frister aller mest.

Ha en flott høstferie!

 

MANDAG – Kremet gresskarsuppe

Kalenderen viser straks oktober måned, så da passer det godt å starte uken med en kremet gresskarsuppe.

Gresskarsuppe med gulrot
Kremet gresskarsuppe

TIRSDAG – Hjemmelaget Bali kyllinggryte

Hjemmelaget Bali kyllinggryte er den mest populære oppskriften på bloggen. Ikke bare er den kjapp å lage, men currygryten smaker også fantastisk godt!

Hjemmelaget Bali kyllingryte
Hjemmelaget Bali kyllingryte

ONSDAG – Enkel tikka masala

Kylling tikka masala er en indisk klassiker  som er svært populær blant mange nordmenn. I denne oppskriften har jeg laget en magrere variant som kan nytes med god samvittighet selv i ukedagene.

Magrere tikka masala
Tikka masala med nanbrød

TORSDAG – Meksikansk gryterett

Da jeg var liten var meksikansk gryterett noe av det beste jeg kunne få servert, gjerne med loff og en kinakålsalat ved siden av.

Hjemmelaget meksikansk gryterett
Hjemmelaget meksikansk gryterett

FREDAG – Hvit pizza med reinsdyr og granateple

Bytt ut den tradisjonelle røde pizzasausen med en hvit variant, og topp pizzaen med reinsdyrskav og granateple.

Hvit pizza med reinsdyr og granateple


LØRDAG – Reinsdyrskav med soppstuing og sellerirotmos

 

Reinsdyr med soppstuing og sellerirotmos
Reinsdyr med soppstuing og sellerirotmos

SØNDAG – Viltgryte med reinsdyrskav

Det er ikke så mye som skal til for å lage en skikkelig god vilgryte. Viltkjøtt, litt einebær og timian for å få frem den gode viltsmaken og en god dæsj rømme og fløte til å gi en rund smak. I tillegg så synes det gjør jeg godt med litt sopp og et utvalg av høstens rotgrønnsaker.

Viltgryte med rømme og fløte


HØSTFERIENS KAKE – Krydderkake med gresskar

Bruk rester av gresskaret fra mandagens gresskarsuppe til lage en saftig krydderkake.

Krydderkake med hokkaido gresskar


 

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*