Det er høstferie flere steder rundt omkring i vårt langstrakte land, og mange av dere har kanskje lyst på litt ekstra middagsinspirasjon. I denne ukemenyen har jeg satt sammen oppskrifter jeg synes passer ekstra godt i høstferien. Du vil se at det er ekstra mange gryter, middagsretter med høstens råvarer, og oppskrifter som bare skal nytes. Følge ukemenyen fra dag til dag, eller lag den retten du synes frister aller mest.
Ha en flott høstferie!
MANDAG – Kremet gresskarsuppe
Kalenderen viser straks oktober måned, så da passer det godt å starte uken med en kremet gresskarsuppe.

TIRSDAG – Hjemmelaget Bali kyllinggryte
Hjemmelaget Bali kyllinggryte er den mest populære oppskriften på bloggen. Ikke bare er den kjapp å lage, men currygryten smaker også fantastisk godt!

ONSDAG – Enkel tikka masala
Kylling tikka masala er en indisk klassiker som er svært populær blant mange nordmenn. I denne oppskriften har jeg laget en magrere variant som kan nytes med god samvittighet selv i ukedagene.

TORSDAG – Meksikansk gryterett
Da jeg var liten var meksikansk gryterett noe av det beste jeg kunne få servert, gjerne med loff og en kinakålsalat ved siden av.

FREDAG – Hvit pizza med reinsdyr og granateple
Bytt ut den tradisjonelle røde pizzasausen med en hvit variant, og topp pizzaen med reinsdyrskav og granateple.
LØRDAG – Reinsdyrskav med soppstuing og sellerirotmos

SØNDAG – Viltgryte med reinsdyrskav
Det er ikke så mye som skal til for å lage en skikkelig god vilgryte. Viltkjøtt, litt einebær og timian for å få frem den gode viltsmaken og en god dæsj rømme og fløte til å gi en rund smak. I tillegg så synes det gjør jeg godt med litt sopp og et utvalg av høstens rotgrønnsaker.
HØSTFERIENS KAKE – Krydderkake med gresskar
Bruk rester av gresskaret fra mandagens gresskarsuppe til lage en saftig krydderkake.