I ukemenyen for den kommende uken finner du mye fristende. Denne gangen har jeg laget rom for både supper, gryter og formretter. En av oppskriftene er også en såkalt “one pot” oppskrift, hvor hele retten lages i en og samme gryte. Som vanlig er menyen satt sammen av oppskrifter med både kjøtt, fisk og uten kjøtt.
Skal jeg løfte frem en rett fra denne ukemenyen må det nesten bli den sticky kjøttdeigen, den er hinsides god. Ellers er jo skreien også i sesong nå, og smaker ekstra godt sammen med chorizo. Alt i alt en ukemeny som jeg håper kan inspirere og friste enhver leser.
Mandag: Blomkålsuppe med sprøstekte kikerter
Tirsdag: Pølsegryte
Onsdag: Sticky kjøttdeig med chili og ingefær
Torsdag: Laksegryte med paprika og sukkererter
Fredag: Tacograteng
Lørdag: “One pot” meksikansk kylling
Søndag: Skrei med ertepuré og chorizosmør
Søtt til morsdag: Panna cotta med bringebærsaus
Ukens frokosttips: Havrevafler med cottage cheese
Blir du inspirert av ukemenyer? I kokeboken min, Mat du blir glad av, har jeg satt sammen flere varierte ukemenyer som jeg håper kan være til glede for mange. I boken er det særlig de kjappe hverdagsmiddagene som har fått fokus, og nesten alle oppskriftene kan lages på under halvtimen. Du kan lese mer om boken og kjøpe den på nett både hos Frisk Forlag, Ark, Norli mm, og i de fleste fysiske bokhandlere.